Maar op macro-economisch vlak is het in de Verenigde Staten wel een belangrijke dag met de werkloosheidscijfers voor de maand november op komst.

Precies vanwege de publicatie van die werkloosheidscijfers blijft het sentiment op de futuresmarkten afwachtend.

De verwachtingen wat betreft de werkloosheidscijfers zijn, zoals al eerder gezegd, niet bepaald hooggespannen. Er wordt gemikt op 80 tot 90.000 nieuwe jobs buiten de landbouwsector, terwijl de werkloosheidsgraad zou gestegen zijn van 7,90% tot 8%. Een positieve verrassing kan zowel de koersen op Wall Street als de dollar een handje toesteken.

In de onderhandelingen over de fiscale klip is nog geen vooruitgang geboekt, blijkbaar zit alles muurvast. Steeds meer analisten proberen zich nu voor te stellen wat er zal gebeuren wanneer we over de fiscale klip gaan. Volgens sommigen zal het allemaal meevallen, volgens anderen stevenen de VS op een ramp af.

Maar op macro-economisch vlak is het in de Verenigde Staten wel een belangrijke dag met de werkloosheidscijfers voor de maand november op komst. Precies vanwege de publicatie van die werkloosheidscijfers blijft het sentiment op de futuresmarkten afwachtend. De verwachtingen wat betreft de werkloosheidscijfers zijn, zoals al eerder gezegd, niet bepaald hooggespannen. Er wordt gemikt op 80 tot 90.000 nieuwe jobs buiten de landbouwsector, terwijl de werkloosheidsgraad zou gestegen zijn van 7,90% tot 8%. Een positieve verrassing kan zowel de koersen op Wall Street als de dollar een handje toesteken. In de onderhandelingen over de fiscale klip is nog geen vooruitgang geboekt, blijkbaar zit alles muurvast. Steeds meer analisten proberen zich nu voor te stellen wat er zal gebeuren wanneer we over de fiscale klip gaan. Volgens sommigen zal het allemaal meevallen, volgens anderen stevenen de VS op een ramp af.