De jobcreatie was in ieder geval veel zwakker dan verwacht. Er kwamen vorige maand 74.000 nieuwe jobs bij, waar de markt op meer dan 200.000 had gerekend. Sommige economen hadden zelfs al een verrassend hoog cijfer ingecalculeerd, ze reageerden dan ook eerder ontgoocheld.

Volgens Juvyns moeten we aan deze cijfers niet te veel aandacht besteden. Ze bezorgen sommige economen weliswaar wat hoofdpijn, maar hierbij moet opgemerkt dat de Amerikaanse werkloosheidscijfers traditioneel erg volatiel zijn. Mogelijk heeft het slechte weer een rol gespeeld in het verhaal.

De jobcreatie was in ieder geval veel zwakker dan verwacht. Er kwamen vorige maand 74.000 nieuwe jobs bij, waar de markt op meer dan 200.000 had gerekend. Sommige economen hadden zelfs al een verrassend hoog cijfer ingecalculeerd, ze reageerden dan ook eerder ontgoocheld. Volgens Juvyns moeten we aan deze cijfers niet te veel aandacht besteden. Ze bezorgen sommige economen weliswaar wat hoofdpijn, maar hierbij moet opgemerkt dat de Amerikaanse werkloosheidscijfers traditioneel erg volatiel zijn. Mogelijk heeft het slechte weer een rol gespeeld in het verhaal.