De Amerikaanse beursgoeroe Jim Cramer is van mening dat het effect van de werkloosheidscijfers maar moeilijk overschat kan worden.

De bedrijfsresultaten vielen volgens Cramer meestal wel mee, maar dat effect zal volledig wegvallen wanneer de werkloosheidcijfers tegenvallen.

De consensus op Wall Street wat betreft de werkloosheidscijfers ligt op een werkloosheidsgraad van 9,60%, terwijl er vorige maand in totaal 60.000 jobs zouden zijn verdwenen. In juni bedroeg de werkloosheidsgraad nog 9,50%.

De belangrijkste indicator wordt echter het aantal jobs dat binnen de bedrijfswereld wordt gecreëerd. Dat wordt geraamd op 100.000. Vallen de cijfers tegen, dan volgens Cramer de beurs een serieuze tik krijgen.

De Amerikaanse beursgoeroe Jim Cramer is van mening dat het effect van de werkloosheidscijfers maar moeilijk overschat kan worden. De bedrijfsresultaten vielen volgens Cramer meestal wel mee, maar dat effect zal volledig wegvallen wanneer de werkloosheidcijfers tegenvallen. De consensus op Wall Street wat betreft de werkloosheidscijfers ligt op een werkloosheidsgraad van 9,60%, terwijl er vorige maand in totaal 60.000 jobs zouden zijn verdwenen. In juni bedroeg de werkloosheidsgraad nog 9,50%. De belangrijkste indicator wordt echter het aantal jobs dat binnen de bedrijfswereld wordt gecreëerd. Dat wordt geraamd op 100.000. Vallen de cijfers tegen, dan volgens Cramer de beurs een serieuze tik krijgen.