Er kwamen vorige maand buiten de landbouwsector 169.000 nieuwe banen bij, waar de consensusverwachting bij de analisten op een toename met 180.000 lag. Anderzijds daalde de werkloosheidsgraad wel lichtjes, meer bepaald van 7,40% in juli naar 7,30% in augustus.

Op basis van de evolutie van de werkloosheid is de kans weer een stuk kleiner geworden dat de Amerikaanse centrale bank al deze maand met taperen zal beginnen. De kans is namelijk klein dat de economie in de Verenigde Staten al op eigen benen kan staan.

Er kwamen vorige maand buiten de landbouwsector 169.000 nieuwe banen bij, waar de consensusverwachting bij de analisten op een toename met 180.000 lag. Anderzijds daalde de werkloosheidsgraad wel lichtjes, meer bepaald van 7,40% in juli naar 7,30% in augustus. Op basis van de evolutie van de werkloosheid is de kans weer een stuk kleiner geworden dat de Amerikaanse centrale bank al deze maand met taperen zal beginnen. De kans is namelijk klein dat de economie in de Verenigde Staten al op eigen benen kan staan.