Die worden vanmiddag om half drie bekendgemaakt. Het belang van die cijfers reikt ditmaal verder dan de werkloosheidsgraad of de toename van het aantal nieuwe jobs.

De evolutie van de tewerkstelling kan belangrijk worden voor de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. President Obama heeft op de democratische partijconventie vanmorgen luidop verkondigde dat hij de problemen waar de VS mee worstelt, zal oplossen.

Curves staatsobligaties perifere landen gaan steil blijven

Zolang de fundamentele vraagstukken ten aanzien van de toekomst van de eurozone niet zijn opgelost, kan volgens Andrew Bosomworth van PIMCO extra aanbod van ESM-obligaties ervoor zorgen dat de financieringskosten van de zwakkere eurolanden stijgen.

Als er geen maximum wordt gesteld aan de verzoeken om kapitaal en er geen exit-clausule komt, kan het ESM de noordelijke landen een moeilijke weg opsturen.

Zolang er twijfel bestaat of het ESM in staat is de lange termijn financieringskosten van de zwakke eurolanden omlaag te brengen, en de ECB aangeeft dat ze zal interveniëren om de kosten van de kortlopende financiering van Spanje en Italië te drukken (wat intussen is gebeurd), moeten we rekening houden met steile curves voor de staatsobligaties van de perifere landen.

Die worden vanmiddag om half drie bekendgemaakt. Het belang van die cijfers reikt ditmaal verder dan de werkloosheidsgraad of de toename van het aantal nieuwe jobs. De evolutie van de tewerkstelling kan belangrijk worden voor de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. President Obama heeft op de democratische partijconventie vanmorgen luidop verkondigde dat hij de problemen waar de VS mee worstelt, zal oplossen. Curves staatsobligaties perifere landen gaan steil blijven Zolang de fundamentele vraagstukken ten aanzien van de toekomst van de eurozone niet zijn opgelost, kan volgens Andrew Bosomworth van PIMCO extra aanbod van ESM-obligaties ervoor zorgen dat de financieringskosten van de zwakkere eurolanden stijgen. Als er geen maximum wordt gesteld aan de verzoeken om kapitaal en er geen exit-clausule komt, kan het ESM de noordelijke landen een moeilijke weg opsturen. Zolang er twijfel bestaat of het ESM in staat is de lange termijn financieringskosten van de zwakke eurolanden omlaag te brengen, en de ECB aangeeft dat ze zal interveniëren om de kosten van de kortlopende financiering van Spanje en Italië te drukken (wat intussen is gebeurd), moeten we rekening houden met steile curves voor de staatsobligaties van de perifere landen.