Aanleiding is de verwachting dat de Amerikaanse economie in de komende maanden sterk gaat groeien. Daardoor neemt tevens de verwachting toe dat de FED haar basisrente gaat verhogen.

Satoshi Okumoto, fondsbeheerder bij Fukoku Mutual Life Insurance Co. in Tokio, gelooft niet dat de langetermijnrente in de Verenigde Staten vanaf de huidige niveaus nog fors kan stijgen.

Okumoto heeft daar een gegronde reden voor: de werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten is nog steeds veel te hoog en kan een renteverhoging simpelweg niet verdragen.

Aanleiding is de verwachting dat de Amerikaanse economie in de komende maanden sterk gaat groeien. Daardoor neemt tevens de verwachting toe dat de FED haar basisrente gaat verhogen. Satoshi Okumoto, fondsbeheerder bij Fukoku Mutual Life Insurance Co. in Tokio, gelooft niet dat de langetermijnrente in de Verenigde Staten vanaf de huidige niveaus nog fors kan stijgen. Okumoto heeft daar een gegronde reden voor: de werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten is nog steeds veel te hoog en kan een renteverhoging simpelweg niet verdragen.