De meest recent gepubliceerde cijfers over het consumentenvertrouwen, cijfers die door het INSEE in mei werden gepubliceerd, gaven aan dat het onwaarschijnlijk is dat de negatieve trend op korte of middellange termijn zal worden doorbroken. 10,80% van de Fransen heeft momenteel geen job.

In het laatste kwartaal van vorig jaar was dat nog 10,50%. Hollande hoopt deze trend te kunnen ombuigen voor het einde van dit jaar, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de president daarin zal slagen. Het terugdringen van de werkloosheid was nochtans één van de verkiezingsbeloften van Hollande.

De meest recent gepubliceerde cijfers over het consumentenvertrouwen, cijfers die door het INSEE in mei werden gepubliceerd, gaven aan dat het onwaarschijnlijk is dat de negatieve trend op korte of middellange termijn zal worden doorbroken. 10,80% van de Fransen heeft momenteel geen job. In het laatste kwartaal van vorig jaar was dat nog 10,50%. Hollande hoopt deze trend te kunnen ombuigen voor het einde van dit jaar, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de president daarin zal slagen. Het terugdringen van de werkloosheid was nochtans één van de verkiezingsbeloften van Hollande.