De FED verwees in haar slotverklaring naar de Europese begrotingscrisis, die wel degelijk risico's inhoudt. Er werd nogmaals herhaald dat de rente in de VS nog geruime tijd laag kan blijven.

De druk op de regering van president Barack om iets te doen aan de werkloosheid neemt toe. De werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten bevindt zich nog steeds in de buurt van 10%.

De 'echte' werkloosheidsgraad, inclusief de Amerikanen die niet langer meer actief op zoek zijn naar een job, zou echter maar liefst 17% bedragen. Voor werkloze Amerikanen is het momenteel zeer moeilijk om een nieuwe job te vinden.

De werkloosheid kan een sleutelfactor worden bij de volgende VS-presidentsverkiezingen, hoewel president Obama eigenlijk weinig kan doen aan het probleem van de werkloosheid.

Kurt Karl, hoofdeconoom bij Credit Suisse, is van mening dat de economische onzekerheid de FED er toe kan brengen om een renteverhoging uit te stellen tot ergens in de buurt van volgend jaar.

De FED verwees in haar slotverklaring naar de Europese begrotingscrisis, die wel degelijk risico's inhoudt. Er werd nogmaals herhaald dat de rente in de VS nog geruime tijd laag kan blijven. De druk op de regering van president Barack om iets te doen aan de werkloosheid neemt toe. De werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten bevindt zich nog steeds in de buurt van 10%. De 'echte' werkloosheidsgraad, inclusief de Amerikanen die niet langer meer actief op zoek zijn naar een job, zou echter maar liefst 17% bedragen. Voor werkloze Amerikanen is het momenteel zeer moeilijk om een nieuwe job te vinden. De werkloosheid kan een sleutelfactor worden bij de volgende VS-presidentsverkiezingen, hoewel president Obama eigenlijk weinig kan doen aan het probleem van de werkloosheid. Kurt Karl, hoofdeconoom bij Credit Suisse, is van mening dat de economische onzekerheid de FED er toe kan brengen om een renteverhoging uit te stellen tot ergens in de buurt van volgend jaar.