Daarmee werd aan de verwachtingen van de analisten voldaan, want er was gerekend op een stijging tot inderdaad 5,20%. Anderzijds stegen de gezinsbestedingen eerder onverwacht.

Die stijging kan echter worden verklaard door het geld dat de Japanse overheid investeerde om de economie uit de ergste recessie in vijftig jaar te tillen. In mei werd een stijging van de gezinsbestedingen met 0,30% berekend.

Het was de eerste keer in 15 maanden dat de gezinnen meer gingen besteden. De consensusverwachting bij de economen lag op een daling met 1,50%. De stijging van de consumentenbestedingen is een signaal dat het ergste achter de rug kan zijn.

Dat werd vanmorgen ook bevestigd door NEC Electronic, waar president Junshi Yamaguchi verklaarde dat de economie tijdens het huidige kwartaal opnieuw is gegroeid. Hij verwacht een sterke toename van de vraag naar halfgeleiders.

Daarmee werd aan de verwachtingen van de analisten voldaan, want er was gerekend op een stijging tot inderdaad 5,20%. Anderzijds stegen de gezinsbestedingen eerder onverwacht. Die stijging kan echter worden verklaard door het geld dat de Japanse overheid investeerde om de economie uit de ergste recessie in vijftig jaar te tillen. In mei werd een stijging van de gezinsbestedingen met 0,30% berekend. Het was de eerste keer in 15 maanden dat de gezinnen meer gingen besteden. De consensusverwachting bij de economen lag op een daling met 1,50%. De stijging van de consumentenbestedingen is een signaal dat het ergste achter de rug kan zijn. Dat werd vanmorgen ook bevestigd door NEC Electronic, waar president Junshi Yamaguchi verklaarde dat de economie tijdens het huidige kwartaal opnieuw is gegroeid. Hij verwacht een sterke toename van de vraag naar halfgeleiders.