Ondanks de stijging van de grondstoffenprijzen zal de inflatie laag blijven. De werkloosheid is dan ook een groter probleem dan de inflatie, aldus FED-voorzitter Bernanke.

Doug Roberts, chief market strategist bij Channel Capital Research, is van mening dat Bernanke aangaf dat de rente in de Verenigde Staten niet zal toenemen zolang de werkloosheidsgraad hoog blijft.

De Federal Reserve zit volgens Bernanke op schema om voor een bedrag van 600 miljard dollar aan staatsobligaties in te kopen in het kader van haar politiek van quantitative easing.

Ondanks de stijging van de grondstoffenprijzen zal de inflatie laag blijven. De werkloosheid is dan ook een groter probleem dan de inflatie, aldus FED-voorzitter Bernanke. Doug Roberts, chief market strategist bij Channel Capital Research, is van mening dat Bernanke aangaf dat de rente in de Verenigde Staten niet zal toenemen zolang de werkloosheidsgraad hoog blijft. De Federal Reserve zit volgens Bernanke op schema om voor een bedrag van 600 miljard dollar aan staatsobligaties in te kopen in het kader van haar politiek van quantitative easing.