Hij zit daarmee op dezelfde golflengte als de vroegere FED-voorzitter Paul Volcker. Die stelt eveneens dat het jaren kan duren alvorens de Verenigde Staten weer een toestand gaan bereiken die enigszins in de buurt van volledige tewerkstelling komt.

De economische economie heeft weliswaar een bodem bereikt, maar we gaan nu een situatie krijgen waarin sprake is van 'jobless recovery', een herstel waarin nauwelijks sprake is van jobgroei.

Ook FED-voorzitter Ben Bernanke gaf al toe dat de werkloosheid de komende twee jaar duidelijk boven het gemiddelde zal blijven. Jobherstel zou er maar zeer traag komen.

In augustus bereikte de werkloosheid in de Verenigde Staten het niveau van 9,70%, wat een nieuw record betekent voor de afgelopen kwarteeuw. Sinds het begin van de recessie gingen er in de Verenigde Staten al bijna 7 miljoen jobs verloren.

Hij zit daarmee op dezelfde golflengte als de vroegere FED-voorzitter Paul Volcker. Die stelt eveneens dat het jaren kan duren alvorens de Verenigde Staten weer een toestand gaan bereiken die enigszins in de buurt van volledige tewerkstelling komt. De economische economie heeft weliswaar een bodem bereikt, maar we gaan nu een situatie krijgen waarin sprake is van 'jobless recovery', een herstel waarin nauwelijks sprake is van jobgroei. Ook FED-voorzitter Ben Bernanke gaf al toe dat de werkloosheid de komende twee jaar duidelijk boven het gemiddelde zal blijven. Jobherstel zou er maar zeer traag komen. In augustus bereikte de werkloosheid in de Verenigde Staten het niveau van 9,70%, wat een nieuw record betekent voor de afgelopen kwarteeuw. Sinds het begin van de recessie gingen er in de Verenigde Staten al bijna 7 miljoen jobs verloren.