Topman Angel Gurria van de OESO spreekt in dat verband van de 'menselijke kostprijs van de crisis'. De werkloosheid in Europa dreigt een volledige generatie te brandmerken, aldus Gurria.

Hij maakte zijn opmerking naar het aanleiding van de publicatie van het rapport 'Employment Outlook 2010.' In de 31 landen van de OESO zijn er momenteel 47 miljoen werklozen.

In mei 2010 bedroeg de werkloosheidsgraad 8,60%, tegenover 5,80% in 2007. In sommige landen is de situatie dramatisch, in Ierland zou er voor elke vijf bestaande jobs een nieuwe moeten bijkomen.

Dat komt neer op 320.000 nieuwe jobs om het pre-crisis niveau opnieuw te bereiken. In Spanje zijn er anderzijds 2,50 miljoen jobs verloren als gevolg van de crisis. Gurria wil dat de overheden extra inspanningen doen om de tewerkstelling te bevorderen.

Topman Angel Gurria van de OESO spreekt in dat verband van de 'menselijke kostprijs van de crisis'. De werkloosheid in Europa dreigt een volledige generatie te brandmerken, aldus Gurria. Hij maakte zijn opmerking naar het aanleiding van de publicatie van het rapport 'Employment Outlook 2010.' In de 31 landen van de OESO zijn er momenteel 47 miljoen werklozen. In mei 2010 bedroeg de werkloosheidsgraad 8,60%, tegenover 5,80% in 2007. In sommige landen is de situatie dramatisch, in Ierland zou er voor elke vijf bestaande jobs een nieuwe moeten bijkomen. Dat komt neer op 320.000 nieuwe jobs om het pre-crisis niveau opnieuw te bereiken. In Spanje zijn er anderzijds 2,50 miljoen jobs verloren als gevolg van de crisis. Gurria wil dat de overheden extra inspanningen doen om de tewerkstelling te bevorderen.