De werkloosheidsgraad steeg tot een piek voor de afgelopen zeven maanden op 5,30%, zo maakte de Japanse overheid vanmorgen bekend. Daarmee wordt nogmaals aangetoond dat de Japanse economie opnieuw aan het vertragen is.

Anderzijds is de industriële productie vorige maand met 1,50% gedaald, dit in vergelijking met de maand voordien. De daling was een teleurstelling, want de consensusverwachting bij de analisten lag op een stijging met 0,20%.

Bovendien blijft het deflatiegevaar Japan achtervolgen. De consumentenprijzen, zonder rekening te houden met voeding, daalden in juni met 1% op jaarbasis. Daarmee neemt de druk op de Bank of Japan toe om verdere actie te ondernemen.

De werkloosheidsgraad steeg tot een piek voor de afgelopen zeven maanden op 5,30%, zo maakte de Japanse overheid vanmorgen bekend. Daarmee wordt nogmaals aangetoond dat de Japanse economie opnieuw aan het vertragen is. Anderzijds is de industriële productie vorige maand met 1,50% gedaald, dit in vergelijking met de maand voordien. De daling was een teleurstelling, want de consensusverwachting bij de analisten lag op een stijging met 0,20%. Bovendien blijft het deflatiegevaar Japan achtervolgen. De consumentenprijzen, zonder rekening te houden met voeding, daalden in juni met 1% op jaarbasis. Daarmee neemt de druk op de Bank of Japan toe om verdere actie te ondernemen.