Die 5,70% was een recordniveau sinds de Tweede Wereldoorlog. De analisten hadden gerekend op een verdere stijging van de werkloosheid, vooral omdat de bedrijven nog steeds jobs blijven schrappen.

Het Ministry of Internal Affairs and Communications kondigde tevens aan dat de consumentenbestedingen in Japan met 2,60% zijn gestegen ondanks een daling van de gemiddelde persoonlijke inkomens met 2%.

De daling van de werkloosheid belet echter niet dat het algemeen beeld op de Japanse arbeidsmarkt bijzonder zwak blijft. Het aantal werklozen ligt nog steeds 32,70% boven het niveau van vorig jaar.

De ratio van de Japanners die op zoek zijn naar een job bleef ongewijzigd op het recorddieptepunt van juli, deze ratio bedroeg nog steeds 0,42. Dat betekent dat er maar 42 jobs beschikbaar zijn elke 100 werkzoekenden.

Volgens Martin Schulz, senior econoom bij Fujitsu Research Institute in Tokio, is een geloofwaardige economische opleving in Japan alleen mogelijk wanneer de binnenlandse vraag weer aantrekt. Voorlopig valt daar echter nog niets van te merken.

Die 5,70% was een recordniveau sinds de Tweede Wereldoorlog. De analisten hadden gerekend op een verdere stijging van de werkloosheid, vooral omdat de bedrijven nog steeds jobs blijven schrappen. Het Ministry of Internal Affairs and Communications kondigde tevens aan dat de consumentenbestedingen in Japan met 2,60% zijn gestegen ondanks een daling van de gemiddelde persoonlijke inkomens met 2%. De daling van de werkloosheid belet echter niet dat het algemeen beeld op de Japanse arbeidsmarkt bijzonder zwak blijft. Het aantal werklozen ligt nog steeds 32,70% boven het niveau van vorig jaar. De ratio van de Japanners die op zoek zijn naar een job bleef ongewijzigd op het recorddieptepunt van juli, deze ratio bedroeg nog steeds 0,42. Dat betekent dat er maar 42 jobs beschikbaar zijn elke 100 werkzoekenden. Volgens Martin Schulz, senior econoom bij Fujitsu Research Institute in Tokio, is een geloofwaardige economische opleving in Japan alleen mogelijk wanneer de binnenlandse vraag weer aantrekt. Voorlopig valt daar echter nog niets van te merken.