Die gelatenheid staat in schril contrast met de houding van de Portugezen die afgelopen weekend massaal op straat zijn gekomen om te protesteren.

De Grieken hebben echter ingezien dat protesteren weinig of niets heeft uitgehaald, ze zijn met andere woorden murw geslagen door het onheil dat hun land is overkomen.

Dat onheil vertaalt zich onder andere in een rampzalige situatie op de arbeidsmarkt. De werkloosheid in Griekenland begint ongelooflijke proporties aan te nemen.

Verleden week werd bekend dat de werkloosheidsgraad in Griekenland momenteel 27% bedraagt, tegen het einde van dit jaar zou de kaap van 30% worden bereikt. De jeugdwerkloosheidsgraad bedraagt zelfs bijna 60%, wat betekent dat 6 op 10 jonge Grieken zonder werk zitten.

Die gelatenheid staat in schril contrast met de houding van de Portugezen die afgelopen weekend massaal op straat zijn gekomen om te protesteren. De Grieken hebben echter ingezien dat protesteren weinig of niets heeft uitgehaald, ze zijn met andere woorden murw geslagen door het onheil dat hun land is overkomen. Dat onheil vertaalt zich onder andere in een rampzalige situatie op de arbeidsmarkt. De werkloosheid in Griekenland begint ongelooflijke proporties aan te nemen. Verleden week werd bekend dat de werkloosheidsgraad in Griekenland momenteel 27% bedraagt, tegen het einde van dit jaar zou de kaap van 30% worden bereikt. De jeugdwerkloosheidsgraad bedraagt zelfs bijna 60%, wat betekent dat 6 op 10 jonge Grieken zonder werk zitten.