Dit zal echter niet genoeg zijn om het tij te keren, waarna er over kan gegaan worden naar "quantitative easing" Amerikaanse stijl. En dan komen we in Europa mogelijk ook in een gunstige omgeving terecht van een redelijke groei met een nog soepelere monetair beleid.

Dit is trouwens ook het moment waar we een keerpunt in de EURUSD zien omdat het beleid van de twee centrale banken de tegengestelde kant zal uitgaan.

Om de Britse auteur Charles Dickens nog eens aan het woord te laten : "It was the best of times, it was the worst of times". Of misschien is het omdat het "the worst of times" is vanuit een deflatieperspectief wordt het misschien nog "the best of times" voor de aandelenmarkten, zelfs na de al stevige stijging van de afgelopen jaren...

Op de Europese beurzen blijft de stemming voorzichtig positief, met redelijke winsten voor de belangrijkste indices. Vandaag werd bekend dat de werkloosheid in de eurozone hoog blijft, in feite is de werkloosheidsgraad sinds oktober 2013 nog altijd niet gedaald.

Dit zal echter niet genoeg zijn om het tij te keren, waarna er over kan gegaan worden naar "quantitative easing" Amerikaanse stijl. En dan komen we in Europa mogelijk ook in een gunstige omgeving terecht van een redelijke groei met een nog soepelere monetair beleid. Dit is trouwens ook het moment waar we een keerpunt in de EURUSD zien omdat het beleid van de twee centrale banken de tegengestelde kant zal uitgaan. Om de Britse auteur Charles Dickens nog eens aan het woord te laten : "It was the best of times, it was the worst of times". Of misschien is het omdat het "the worst of times" is vanuit een deflatieperspectief wordt het misschien nog "the best of times" voor de aandelenmarkten, zelfs na de al stevige stijging van de afgelopen jaren... Op de Europese beurzen blijft de stemming voorzichtig positief, met redelijke winsten voor de belangrijkste indices. Vandaag werd bekend dat de werkloosheid in de eurozone hoog blijft, in feite is de werkloosheidsgraad sinds oktober 2013 nog altijd niet gedaald.