Yin Chengji, woordvoerder van het Ministry of Human Resources and Social Security, gaf aan dat de werkloosheid in december in de stedelijke gebieden 4,20% bedroeg tegenover 4% drie maanden voordien.

Bovendien zien de vooruitzichten er allesbehalve goed uit. Yin verwacht dat de werkloosheid dit jaar gaat oplopen tot 4,60% en dat zou het hoogste peil zijn sinds 1980. Vooral een scherpe terugval van de export ligt aan de basis van de stijging van de werkloosheid.
De werkloosheidscijfers zijn in feite veel hoger, want er wordt in de statieken geen rekening gehouden met niet-geregistreerde migranten.

Paul Cavey, chef Chinese economie bij Macquarie Securities in Hong Kong, stelt dat de Chinese economie niet meer of niet minder dan van een rots is gevallen.

Voor veel Chinezen bevindt het land zich al in een recessie. Volgens de Chinese Academy of Social Sciences kan de echte werkloosheidsgraad dit jaar oplopen tot boven de 9%.

Volgens Bloomberg is de groei van de Chinese economie tijdens het vierde kwart van vorig jaar teruggevallen tot 6,80% en een verdere daling wordt waarschijnlijk geacht.

Yin Chengji, woordvoerder van het Ministry of Human Resources and Social Security, gaf aan dat de werkloosheid in december in de stedelijke gebieden 4,20% bedroeg tegenover 4% drie maanden voordien. Bovendien zien de vooruitzichten er allesbehalve goed uit. Yin verwacht dat de werkloosheid dit jaar gaat oplopen tot 4,60% en dat zou het hoogste peil zijn sinds 1980. Vooral een scherpe terugval van de export ligt aan de basis van de stijging van de werkloosheid. De werkloosheidscijfers zijn in feite veel hoger, want er wordt in de statieken geen rekening gehouden met niet-geregistreerde migranten. Paul Cavey, chef Chinese economie bij Macquarie Securities in Hong Kong, stelt dat de Chinese economie niet meer of niet minder dan van een rots is gevallen. Voor veel Chinezen bevindt het land zich al in een recessie. Volgens de Chinese Academy of Social Sciences kan de echte werkloosheidsgraad dit jaar oplopen tot boven de 9%. Volgens Bloomberg is de groei van de Chinese economie tijdens het vierde kwart van vorig jaar teruggevallen tot 6,80% en een verdere daling wordt waarschijnlijk geacht.