Het zijn geen makkelijke tijden voor de Duitse kanselier Angela Merkel. In september van dit jaar zijn er verkiezingen en het is allesbehalve zeker dat haar coalitiepartner, de liberale FDP, de kiesdrempel zal halen. Maar ook economisch gaat het Duitsland niet voor de wind.

In november steeg de Duitse industriële productie maar met 0,20% en dat was volgens onderzoeksinstituut Capital Economics een zware teleurstelling. Daarmee zijn de kansen groter geworden dat de BBP-cijfers over het vierde kwartaal van vorig jaar serieus zullen tegenvallen.

Het zijn geen makkelijke tijden voor de Duitse kanselier Angela Merkel. In september van dit jaar zijn er verkiezingen en het is allesbehalve zeker dat haar coalitiepartner, de liberale FDP, de kiesdrempel zal halen. Maar ook economisch gaat het Duitsland niet voor de wind. In november steeg de Duitse industriële productie maar met 0,20% en dat was volgens onderzoeksinstituut Capital Economics een zware teleurstelling. Daarmee zijn de kansen groter geworden dat de BBP-cijfers over het vierde kwartaal van vorig jaar serieus zullen tegenvallen.