Dit jaar zou er nog sprake zijn van een groei van de vraag naar staal met 13,10%, volgend jaar kan die vraag echter met 5,30% dalen. In China zou de vraag nog maar met 3,50% toenemen, tegenover 6,70% dit jaar.

China is momenteel goed voor ongeveer de helft van de output van staal. Het land dreigt te worden geconfronteerd met een groeivertraging als gevolg van het aflopen van de steunmaatregelen en van een afkoeling op de vastgoedmarkt.

De China Iron & Steel Association verklaarde al in augustus dat 40% van de Chinese staalbedrijven tijdelijk gesloten werden of in onderhoud zijn geplaatst. De consumptie van staal kan volgend jaar niettemin op 1,34 miljard ton een nieuw record laten optekenen.

Dit jaar zou er nog sprake zijn van een groei van de vraag naar staal met 13,10%, volgend jaar kan die vraag echter met 5,30% dalen. In China zou de vraag nog maar met 3,50% toenemen, tegenover 6,70% dit jaar. China is momenteel goed voor ongeveer de helft van de output van staal. Het land dreigt te worden geconfronteerd met een groeivertraging als gevolg van het aflopen van de steunmaatregelen en van een afkoeling op de vastgoedmarkt. De China Iron & Steel Association verklaarde al in augustus dat 40% van de Chinese staalbedrijven tijdelijk gesloten werden of in onderhoud zijn geplaatst. De consumptie van staal kan volgend jaar niettemin op 1,34 miljard ton een nieuw record laten optekenen.