De vraag naar goud bij beleggers, industriële gebruikers en juwelen daalden tijdens het vierde kwartaal met 24% tot in totaal nog 819,70 metrische ton. De World Gold Council ziet bovendien een verschuiving op de markt gebeuren.

De overkoepelende organisatie van goudproducenten ziet de vraag vanuit de industriële gebruikers en de juwelensector weer toenemen, terwijl die van beleggers weer afneemt.

Volgens de World Gold Council zal de vraag van industriële gebruikers en juwelensector blijven toenemen zolang als de wereldeconomie blijft verbeteren. De vraag naar goud voor beleggingsdoeleinden is van andere factoren afhankelijk.

De vraag naar goud bij beleggers, industriële gebruikers en juwelen daalden tijdens het vierde kwartaal met 24% tot in totaal nog 819,70 metrische ton. De World Gold Council ziet bovendien een verschuiving op de markt gebeuren. De overkoepelende organisatie van goudproducenten ziet de vraag vanuit de industriële gebruikers en de juwelensector weer toenemen, terwijl die van beleggers weer afneemt. Volgens de World Gold Council zal de vraag van industriële gebruikers en juwelensector blijven toenemen zolang als de wereldeconomie blijft verbeteren. De vraag naar goud voor beleggingsdoeleinden is van andere factoren afhankelijk.