Volgens Artnet ligt de verantwoordelijkheid grotendeels bij de Chinese kunstmarkt, die minus dertig procent liet optekenen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De top vijf van de veilingmarkten zijn, in volgorde: de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, China, Frankrijk en Duitsland.

Wereldwijd werd een omzet van 8,1 miljard dollar genoteerd.

Ondanks de globale terugval waren de pieken echter zelden zo hoog. Zo ging het oliedoek 'Les Femmes d'Algers' van Pablo Picasso in mei voor 179,3 miljoen dollar onder de hamer, waardoor het doek het duurste schilderwerk aller tijden werd.

Eenzelfde prestatie leverde een Giacometti bij de sculpturen.

Het duurste werk van een nog levend kunstenaar was een 'Abstraktes Bild' van de veelzijdige Duitse kunstenaar Gerhard Richter: 46,3 miljoen dollar. (Belga/BO)

Volgens Artnet ligt de verantwoordelijkheid grotendeels bij de Chinese kunstmarkt, die minus dertig procent liet optekenen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De top vijf van de veilingmarkten zijn, in volgorde: de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, China, Frankrijk en Duitsland. Wereldwijd werd een omzet van 8,1 miljard dollar genoteerd. Ondanks de globale terugval waren de pieken echter zelden zo hoog. Zo ging het oliedoek 'Les Femmes d'Algers' van Pablo Picasso in mei voor 179,3 miljoen dollar onder de hamer, waardoor het doek het duurste schilderwerk aller tijden werd. Eenzelfde prestatie leverde een Giacometti bij de sculpturen. Het duurste werk van een nog levend kunstenaar was een 'Abstraktes Bild' van de veelzijdige Duitse kunstenaar Gerhard Richter: 46,3 miljoen dollar. (Belga/BO)