De huidige generatie van de baby-boomers, waarmee algemeen de generatie van mensen geboren tussen 1946 en 1964 wordt aangegeven - heeft vanaf de jaren 60 een grote greep op de maatschappij gehad, niet in het minst door het stimuleren van de economische groei.

Statisticus Simon Hedlin maakt zich echter zorgen over de total dependency ratio, het aantal afhankelijke kinderen en ouderen tegenover de werkende bevolking.

Deze ratio kan stijgen tot 40% of meer, wat zal leiden tot grote schokken in ons maatschappelijk systeem. Tegen die achtergrond wordt het bepaald onduidelijk hoe we er in zullen slagen om onze schulden af te betalen.

De huidige generatie van de baby-boomers, waarmee algemeen de generatie van mensen geboren tussen 1946 en 1964 wordt aangegeven - heeft vanaf de jaren 60 een grote greep op de maatschappij gehad, niet in het minst door het stimuleren van de economische groei. Statisticus Simon Hedlin maakt zich echter zorgen over de total dependency ratio, het aantal afhankelijke kinderen en ouderen tegenover de werkende bevolking. Deze ratio kan stijgen tot 40% of meer, wat zal leiden tot grote schokken in ons maatschappelijk systeem. Tegen die achtergrond wordt het bepaald onduidelijk hoe we er in zullen slagen om onze schulden af te betalen.