Dit is hiermee dan ook het hoogste bedrag van het geplaatste kapitaal in de eerste helft van het jaar sinds 2007.

In het 2de kwartaal van 2014 hebben 333 beursintroducties een bedrag van US $ 70.7b opgehaald, een stijging van 30,6% ten opzichte van het vorige kwartaal en een stijging van 62,4% ten opzichte van Q2 2013 van het aantal transacties. In België hebben tot nu toe in 2014 of zullen op korte termijn slechts 4 bedrijven (ArGEN-X (listing gepland op 10/7), Euronext, Genticel en Ontex (listing gepland op 25/6)) de weg naar de beurs vinden/gevonden.

In alle sectoren merkt men een verhoogde activiteit. Het is vnl de gezondheidszorg - met 103 IPO's - meer dan het dubbele van het volume in dezelfde periode in 2013 - als de meest actieve in de eerste helft van het jaar. Daarnaast zagen we een verdubbeling van het aantal beursgangen in de technologie-sector (78 IPO's) t.o.v. dezelfde periode vorig jaar.

Marc Guns, verantwoordelijke vennoot Transactions bij EY België zegt: "We zien in quasi alle regio's en sectoren een verhoogde IPO-activiteit en alle indicatoren geven aan dat dit een duurzame evolutie is. Echter België blijft relatief achter in vergelijking met andere landen. De prijszetting begint nu wel onder meer druk te komen in sommige markten, hetgeen erop wijst dat beleggers meer voorzichtigheid aan de dag leggen. Ze zijn niet meer bereid om te investeren in deals die overgewaardeerd zijn. Dit betekent dat nu meer dan ooit de bedrijven die op de markt komen op het juiste moment met het juiste groei-verhaal alleen beleggers zullen aantrekken als de prijszetting correct is. "

Dit is hiermee dan ook het hoogste bedrag van het geplaatste kapitaal in de eerste helft van het jaar sinds 2007. In het 2de kwartaal van 2014 hebben 333 beursintroducties een bedrag van US $ 70.7b opgehaald, een stijging van 30,6% ten opzichte van het vorige kwartaal en een stijging van 62,4% ten opzichte van Q2 2013 van het aantal transacties. In België hebben tot nu toe in 2014 of zullen op korte termijn slechts 4 bedrijven (ArGEN-X (listing gepland op 10/7), Euronext, Genticel en Ontex (listing gepland op 25/6)) de weg naar de beurs vinden/gevonden. In alle sectoren merkt men een verhoogde activiteit. Het is vnl de gezondheidszorg - met 103 IPO's - meer dan het dubbele van het volume in dezelfde periode in 2013 - als de meest actieve in de eerste helft van het jaar. Daarnaast zagen we een verdubbeling van het aantal beursgangen in de technologie-sector (78 IPO's) t.o.v. dezelfde periode vorig jaar. Marc Guns, verantwoordelijke vennoot Transactions bij EY België zegt: "We zien in quasi alle regio's en sectoren een verhoogde IPO-activiteit en alle indicatoren geven aan dat dit een duurzame evolutie is. Echter België blijft relatief achter in vergelijking met andere landen. De prijszetting begint nu wel onder meer druk te komen in sommige markten, hetgeen erop wijst dat beleggers meer voorzichtigheid aan de dag leggen. Ze zijn niet meer bereid om te investeren in deals die overgewaardeerd zijn. Dit betekent dat nu meer dan ooit de bedrijven die op de markt komen op het juiste moment met het juiste groei-verhaal alleen beleggers zullen aantrekken als de prijszetting correct is. "