De Markit iTraxx Financial index van de credit-default swaps voor de schulden van 25 banken en verzekeraars staat momenteel hoger dan op het moment dat Lehman Brothers over kop ging of toen Bear Stearns van de ondergang moest worden gered.

Volgens BNP Paribas wijst dit op "systemic stress" in het wereldwijde financiële systeem. Analist Mehernosh Engineer van de Franse bank verwacht op basis van de evolutie van de index dat de kredietcrisis naar haar volgende fase gaat. Engineer denkt dat sommige financiële instellingen niet meer aan hun verplichtingen gaan kunnen voldoen.

De Markit iTraxx Financial index van de credit-default swaps voor de schulden van 25 banken en verzekeraars staat momenteel hoger dan op het moment dat Lehman Brothers over kop ging of toen Bear Stearns van de ondergang moest worden gered. Volgens BNP Paribas wijst dit op "systemic stress" in het wereldwijde financiële systeem. Analist Mehernosh Engineer van de Franse bank verwacht op basis van de evolutie van de index dat de kredietcrisis naar haar volgende fase gaat. Engineer denkt dat sommige financiële instellingen niet meer aan hun verplichtingen gaan kunnen voldoen.