Wereldhave wil het zogeheten 'Portrait Building' verkopen aan Lone Star. Het is onduidelijk of Lone Star de volledige vastgoedportefeuille van Wereldhave zal overnemen, of één gebouw. Volgens de auteur van het artikel gaat het om tenminste twaalf gebouwen in de Verenigde Staten.

Wereldhave wil in de Verenigde Staten vastgoed geclusterd verkopen. Exclusief het DiamondView-gebouw (ter waarde van USD 118 miljoen) wordt de Amerikaanse vastgoedportefeuille getaxeerd op circa USD 700 miljoen.

De analisten van ABN Amro handhaven de opinie houden voor Wereldhave, maar geloven dat de verkoopopbrengst van de Amerikaanse vastgoedportefeuille hoger kan uitvallen dan eerder geraamd. De waarde ervan schommelt rond de boekwaarde. De verkoop wordt vroeg dit jaar verwacht.

Als topman Anbeek van Wereldhave daarin slaagt dan verdient hij een groot applaus omdat hij de risico's voor het fonds, ook door vastgoedverkopen in Europa, flink heeft afgebouwd.

Het afstoten van het Amerikaanse vastgoed zorgt voor minder ongewenste diversificatie en bouwt de schuldenpositie drastisch af. Er staan echter nog meer uitdagingen te wachten in Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Wereldhave wil het zogeheten 'Portrait Building' verkopen aan Lone Star. Het is onduidelijk of Lone Star de volledige vastgoedportefeuille van Wereldhave zal overnemen, of één gebouw. Volgens de auteur van het artikel gaat het om tenminste twaalf gebouwen in de Verenigde Staten. Wereldhave wil in de Verenigde Staten vastgoed geclusterd verkopen. Exclusief het DiamondView-gebouw (ter waarde van USD 118 miljoen) wordt de Amerikaanse vastgoedportefeuille getaxeerd op circa USD 700 miljoen. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie houden voor Wereldhave, maar geloven dat de verkoopopbrengst van de Amerikaanse vastgoedportefeuille hoger kan uitvallen dan eerder geraamd. De waarde ervan schommelt rond de boekwaarde. De verkoop wordt vroeg dit jaar verwacht. Als topman Anbeek van Wereldhave daarin slaagt dan verdient hij een groot applaus omdat hij de risico's voor het fonds, ook door vastgoedverkopen in Europa, flink heeft afgebouwd. Het afstoten van het Amerikaanse vastgoed zorgt voor minder ongewenste diversificatie en bouwt de schuldenpositie drastisch af. Er staan echter nog meer uitdagingen te wachten in Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.