Volgens een Engelse vastgoedmakelaar heeft Wereldhave twee gebouwen in de etalage gezet die tot voor kort tot de kernportefeuille behoorden.

De opbrengst wordt lager geraamd dan de prijs die het fonds één en twee jaar terug betaalde, maar dat is niet verrassend gezien de afschrijvingen op vastgoed het afgelopen jaar.

Wereldhave houdt het bij de verklaring dat het alle opties in het Verenigd Koninkrijk onder de loep neemt, ook het afstoten van activa.

Tijdens de strategie-update van het fonds tijdens de presentatie van de jaarresultaten op 11 februari kunnen meer mededelingen verwacht worden.

Na de verkoop van de Amerikaanse bezittingen daalde de loan-to-value ratio (LTV) van Wereldhave naar 30,7%.

Dat percentage kan verder omlaag naar 18% als ook de vastgoedportefeuille in het Verenigd Koninkrijk van de hand wordt gedaan.

Als eind 2013 de verkoop van de kantoren in Parijs een feit is, daalt de LTV tot onder de 15%. Dat woekert mogelijk de fantasie onder beleggers aan dat zij kapitaal uitgekeerd krijgen.

ABN Amro verwacht dat Wereldhave de LTV terugbrengt naar 25%. Dat laat ruimte voor een superdividend van EUR 4 tot 5 per aandeel.

De analisten van ABN Amro verhogen hun opinie voor Wereldhave naar Kopen met een koersdoel van EUR 58. Ze gaan ervan uit dat de Britse bezittingen worden verkocht en zijn benieuwd hoe de top van het bedrijf waarde gaat creëren.

Wereldhave wil zich waarschijnlijk concentreren op de retailmarkt van de Benelux met een cyclische blootstelling aan de Franse kantorenmarkt.

Het aandeel is iets voordeliger geprijsd dan vergelijkbare vastgoedfondsen en heeft een aantrekkelijk dividendrendement. Op lange termijn blijft het momentum achter bij Europese sectorgenoten maar op korte termijn is sprake van een attractieve belegging.

Volgens een Engelse vastgoedmakelaar heeft Wereldhave twee gebouwen in de etalage gezet die tot voor kort tot de kernportefeuille behoorden. De opbrengst wordt lager geraamd dan de prijs die het fonds één en twee jaar terug betaalde, maar dat is niet verrassend gezien de afschrijvingen op vastgoed het afgelopen jaar. Wereldhave houdt het bij de verklaring dat het alle opties in het Verenigd Koninkrijk onder de loep neemt, ook het afstoten van activa. Tijdens de strategie-update van het fonds tijdens de presentatie van de jaarresultaten op 11 februari kunnen meer mededelingen verwacht worden. Na de verkoop van de Amerikaanse bezittingen daalde de loan-to-value ratio (LTV) van Wereldhave naar 30,7%. Dat percentage kan verder omlaag naar 18% als ook de vastgoedportefeuille in het Verenigd Koninkrijk van de hand wordt gedaan. Als eind 2013 de verkoop van de kantoren in Parijs een feit is, daalt de LTV tot onder de 15%. Dat woekert mogelijk de fantasie onder beleggers aan dat zij kapitaal uitgekeerd krijgen. ABN Amro verwacht dat Wereldhave de LTV terugbrengt naar 25%. Dat laat ruimte voor een superdividend van EUR 4 tot 5 per aandeel. De analisten van ABN Amro verhogen hun opinie voor Wereldhave naar Kopen met een koersdoel van EUR 58. Ze gaan ervan uit dat de Britse bezittingen worden verkocht en zijn benieuwd hoe de top van het bedrijf waarde gaat creëren. Wereldhave wil zich waarschijnlijk concentreren op de retailmarkt van de Benelux met een cyclische blootstelling aan de Franse kantorenmarkt. Het aandeel is iets voordeliger geprijsd dan vergelijkbare vastgoedfondsen en heeft een aantrekkelijk dividendrendement. Op lange termijn blijft het momentum achter bij Europese sectorgenoten maar op korte termijn is sprake van een attractieve belegging.