Het directe resultaat in het vierde kwartaal bedroeg EUR 18,7 miljoen. Het indirecte resulaat was met EUR 0 beter dan het verwachte verlies van EUR 39 miljoen, dat impliceert dat er geen grote afschrijvingen zijn gedaan op de portefeuille.

De bezettingsgraad steeg naar 89,2%. Het dividend komt uit op EUR 3,30 en de aangepaste netto intrinsieke waarde is EUR 64,10.

2013 wordt een transitiejaar voor Wereldhave, zegt het management.

Het bedrijf geeft geen prognose voor het directe resultaat, maar het dividend wordt gehandhaafd op EUR 3,30.

De nieuwe strategie voor Wereldhave focust zich op winkelcentra in Noordwest-Europa (Nederland, België en Finland) met kwalitatieve Franse kantoren aan de andere kant.

Na de verkoop van de Amerikaanse portefeuille is ook die in het Verenigd Koninkrijk verkocht en de Spaanse portefeuille zal volgen.

De lening tot waarde-ratio is na de verkoop van de Amerikaanse en Britse activiteiten gezakt onder de 20%, maar Wereldhave streeft naar een ratio van 30-40%.

De strategie kent 3 fases: risicoverlaging (tot midden 2013), hergroeperen (investeren in kernmarkten in de periode 2013-2015) en groei (vanaf midden 2015).

ABN Amro handhaaft het koopadvies. De resultaten zijn redelijk, de verkopen gaan vlot en de strategie-update snijdt hout. Het management lijkt niet van plan een speciaal dividend uit te keren, maar gezien de lage schuld lijkt een bodem voor het dividend gelegd op EUR 3,30.

Het directe resultaat in het vierde kwartaal bedroeg EUR 18,7 miljoen. Het indirecte resulaat was met EUR 0 beter dan het verwachte verlies van EUR 39 miljoen, dat impliceert dat er geen grote afschrijvingen zijn gedaan op de portefeuille. De bezettingsgraad steeg naar 89,2%. Het dividend komt uit op EUR 3,30 en de aangepaste netto intrinsieke waarde is EUR 64,10. 2013 wordt een transitiejaar voor Wereldhave, zegt het management. Het bedrijf geeft geen prognose voor het directe resultaat, maar het dividend wordt gehandhaafd op EUR 3,30. De nieuwe strategie voor Wereldhave focust zich op winkelcentra in Noordwest-Europa (Nederland, België en Finland) met kwalitatieve Franse kantoren aan de andere kant. Na de verkoop van de Amerikaanse portefeuille is ook die in het Verenigd Koninkrijk verkocht en de Spaanse portefeuille zal volgen. De lening tot waarde-ratio is na de verkoop van de Amerikaanse en Britse activiteiten gezakt onder de 20%, maar Wereldhave streeft naar een ratio van 30-40%. De strategie kent 3 fases: risicoverlaging (tot midden 2013), hergroeperen (investeren in kernmarkten in de periode 2013-2015) en groei (vanaf midden 2015). ABN Amro handhaaft het koopadvies. De resultaten zijn redelijk, de verkopen gaan vlot en de strategie-update snijdt hout. Het management lijkt niet van plan een speciaal dividend uit te keren, maar gezien de lage schuld lijkt een bodem voor het dividend gelegd op EUR 3,30.