Ook in andere Oost-Europese landen dienen zich volgens Mobius nog koopkansen aan. Er hebben zich koersdalingen met 20% of meer voorgedaan op sommige beurzen en dat zijn historisch gezien steeds koopkansen.

Die koopkansen moeten echter steeds in een lange termijn perspectief bekeken worden. Mobius gaat er van uit dat de wereldeconomie niet opnieuw in een nieuwe recessie zal wegzakken.

Hij ziet vooral kansen weggelegd voor Hongarije omdat op de beurs van Boedapest zich een forse correctie heeft voorgedaan. De situatie in het land is veel minder slecht dan die in Hongarije, aldus nog Mobius.

Hij ziet ook nog kansen weggelegd in Polen, Tsjechië, Rusland, Roemenië en Bulgarije. De MSCI EM Eastern Europe Index is vanaf de piek dit jaar al met 24% gedaald.

Ook in andere Oost-Europese landen dienen zich volgens Mobius nog koopkansen aan. Er hebben zich koersdalingen met 20% of meer voorgedaan op sommige beurzen en dat zijn historisch gezien steeds koopkansen. Die koopkansen moeten echter steeds in een lange termijn perspectief bekeken worden. Mobius gaat er van uit dat de wereldeconomie niet opnieuw in een nieuwe recessie zal wegzakken. Hij ziet vooral kansen weggelegd voor Hongarije omdat op de beurs van Boedapest zich een forse correctie heeft voorgedaan. De situatie in het land is veel minder slecht dan die in Hongarije, aldus nog Mobius. Hij ziet ook nog kansen weggelegd in Polen, Tsjechië, Rusland, Roemenië en Bulgarije. De MSCI EM Eastern Europe Index is vanaf de piek dit jaar al met 24% gedaald.