Wanneer de economische indicatoren gaan verslappen, gaan we automatisch een correctie op de beurs krijgen. Die zal gepaard gaan met een toename van de kredietspreads en met een forse toename van de volatiliteit.

De beleggers gaan opnieuw risico's vermijden en de wereldeconomie mag zich aan de volgende shock verwachten. De FED zal er niet in slagen om het tij te doen keren via quantitative easing.

De reden is volgens Roubini heel eenvoudig: er is nu al voldoende geld in omloop. Nog meer geld drukken, is dus een overbodige maatregel. Meer zelfs: er is al te veel geld in omloop.

Wanneer de economische indicatoren gaan verslappen, gaan we automatisch een correctie op de beurs krijgen. Die zal gepaard gaan met een toename van de kredietspreads en met een forse toename van de volatiliteit. De beleggers gaan opnieuw risico's vermijden en de wereldeconomie mag zich aan de volgende shock verwachten. De FED zal er niet in slagen om het tij te doen keren via quantitative easing. De reden is volgens Roubini heel eenvoudig: er is nu al voldoende geld in omloop. Nog meer geld drukken, is dus een overbodige maatregel. Meer zelfs: er is al te veel geld in omloop.