Momenteel ziet de markt maar twee mogelijkheden: een inflatie van de economie om de schuldenlast te verkleinen of een kwijtschelding van de schulden tussen schatkisten en centrale banken.

Jacobson is echter van mening dat er ook een derde manier bestaat die een herhaling is van wat er in de jaren '40 gebeurde toen de FED ook zogezegd de markt aan het helpen was.

In die tijd kreeg de FED ook te maken met een economie van deflatie en recessie, die ontstaan was door hetzelfde beleid dat ook vandaag de terugkeer naar groei vertraagt, namelijk die van het "Easy Money". De geschiedenis staat op het punt zich te herhalen omdat we onze fouten niet willen inzien en weigeren te veranderen."

Momenteel ziet de markt maar twee mogelijkheden: een inflatie van de economie om de schuldenlast te verkleinen of een kwijtschelding van de schulden tussen schatkisten en centrale banken. Jacobson is echter van mening dat er ook een derde manier bestaat die een herhaling is van wat er in de jaren '40 gebeurde toen de FED ook zogezegd de markt aan het helpen was. In die tijd kreeg de FED ook te maken met een economie van deflatie en recessie, die ontstaan was door hetzelfde beleid dat ook vandaag de terugkeer naar groei vertraagt, namelijk die van het "Easy Money". De geschiedenis staat op het punt zich te herhalen omdat we onze fouten niet willen inzien en weigeren te veranderen."