Volgens het economenteam van Goldman Sachs bevindt de wereldeconomie zich nu in de 'Slowdown' fase. Recent werd een verdere vertraging opgetekend en die lijkt serieuzere vormen aan te nemen dat de vorige. Daarom is het noodzakelijk om de groeiprognoses naar beneden aan te passen.

De groeivertraging is overigens in verschillende delen van de wereld merkbaar. In de VS viel de index van de aankoopmanagers voor de maand januari zwaar tegen, in Japan wordt het steeds duidelijker dat Abenomics tot mislukken gedoemd is. Ook in Europa wordt een verslechtering van de macro-economische indicatoren verwacht.

Volgens het economenteam van Goldman Sachs bevindt de wereldeconomie zich nu in de 'Slowdown' fase. Recent werd een verdere vertraging opgetekend en die lijkt serieuzere vormen aan te nemen dat de vorige. Daarom is het noodzakelijk om de groeiprognoses naar beneden aan te passen. De groeivertraging is overigens in verschillende delen van de wereld merkbaar. In de VS viel de index van de aankoopmanagers voor de maand januari zwaar tegen, in Japan wordt het steeds duidelijker dat Abenomics tot mislukken gedoemd is. Ook in Europa wordt een verslechtering van de macro-economische indicatoren verwacht.