De olieprijs heeft op de New York Mercantile Exchange de kaap van 100 dollar per vat in het vizier gekregen. Voor Brent werd in Londen bijna 110 dollar betaald of het hoogste niveau sinds september 2008.

John Lipsky, bij het IMF first deputy managing director, is van mening dat de hogere olieprijzen voorlopig geen substantiële wijzigingen in het economisch plaatje aanbrengen.

Die mening wordt ook gedeeld door Deutsche Bank AG en Bank of America Merrill Lynch. Volgens Deutsche Bank zal de wereldeconomie dit jaar met 3,80% groeien, of 1% meer dan vorig jaar.

De olieprijs heeft op de New York Mercantile Exchange de kaap van 100 dollar per vat in het vizier gekregen. Voor Brent werd in Londen bijna 110 dollar betaald of het hoogste niveau sinds september 2008. John Lipsky, bij het IMF first deputy managing director, is van mening dat de hogere olieprijzen voorlopig geen substantiële wijzigingen in het economisch plaatje aanbrengen. Die mening wordt ook gedeeld door Deutsche Bank AG en Bank of America Merrill Lynch. Volgens Deutsche Bank zal de wereldeconomie dit jaar met 3,80% groeien, of 1% meer dan vorig jaar.