De nulrente is uiteindelijk een bedreiging gaan vormen voor de financiële wereld en voor investeringen in de reële economie. Gross vraagt zich af waarom we nog zouden investeren in obligaties als de obligatiekoersen alleen maar kunnen dalen. Bovendien zullen de beurskoersen niet langer meer opgepompt worden via het drukken van geld.

Gross kiest daarom het zekere voor het onzekere en adviseert de beleggers om te kiezen voor obligaties met een kortere looptijd en in zogenaamde TIPS, Amerikaanse obligaties die bescherming bieden tegen inflatie. Inderdaad, Gross is van mening dat er inflatie op komst is.

De nulrente is uiteindelijk een bedreiging gaan vormen voor de financiële wereld en voor investeringen in de reële economie. Gross vraagt zich af waarom we nog zouden investeren in obligaties als de obligatiekoersen alleen maar kunnen dalen. Bovendien zullen de beurskoersen niet langer meer opgepompt worden via het drukken van geld. Gross kiest daarom het zekere voor het onzekere en adviseert de beleggers om te kiezen voor obligaties met een kortere looptijd en in zogenaamde TIPS, Amerikaanse obligaties die bescherming bieden tegen inflatie. Inderdaad, Gross is van mening dat er inflatie op komst is.