Het wordt steeds duidelijker dat de wereldeconomie in versneld tempo achteruitboert, waardoor de bedrijfsresultaten onder druk komen te staan. Vanmorgen verlaagde Zuid-Korea per verrassing de basisrente, zodat ook dit land de economische terugval duidelijk ondervindt.

Prijsstijgingen bij edelmetalen beperkt

Ondanks het tijdelijk hernieuwde optimisme op de financiële markten en de goedkopere dollar bleven de prijsstijgingen bij de edelmetalen volgens Royal Bank of Scotland beperkt.

Goud doorbrak opnieuw de grens van 1.600 dollar per troy ounce en werd op weekbasis 1,7 procent duurder, om vervolgens toch weer terug te vallen.

Eerder op de week was de goudprijs (in dollar) teruggevallen naar het laagste niveau sinds november 2010. Zilver presteerde net iets beter met een klim van 2 procent.

Aan de aanbodzijde daalde de Mexicaanse goudproductie in april met een fractie (0,2 procent op jaarbasis) naar 6,443 ton. Tijdens de eerste vier maanden van 2012 produceerde Mexico 28,4 ton goud, 7 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De zilveroutput bedroeg in april 328 ton, even veel als in 2011.

Het wordt steeds duidelijker dat de wereldeconomie in versneld tempo achteruitboert, waardoor de bedrijfsresultaten onder druk komen te staan. Vanmorgen verlaagde Zuid-Korea per verrassing de basisrente, zodat ook dit land de economische terugval duidelijk ondervindt. Prijsstijgingen bij edelmetalen beperkt Ondanks het tijdelijk hernieuwde optimisme op de financiële markten en de goedkopere dollar bleven de prijsstijgingen bij de edelmetalen volgens Royal Bank of Scotland beperkt. Goud doorbrak opnieuw de grens van 1.600 dollar per troy ounce en werd op weekbasis 1,7 procent duurder, om vervolgens toch weer terug te vallen. Eerder op de week was de goudprijs (in dollar) teruggevallen naar het laagste niveau sinds november 2010. Zilver presteerde net iets beter met een klim van 2 procent. Aan de aanbodzijde daalde de Mexicaanse goudproductie in april met een fractie (0,2 procent op jaarbasis) naar 6,443 ton. Tijdens de eerste vier maanden van 2012 produceerde Mexico 28,4 ton goud, 7 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De zilveroutput bedroeg in april 328 ton, even veel als in 2011.