De wereldeconomie was in anderhalf jaar niet zo gezond als nu, zo blijkt uit een recente Bloomberg Global Poll. De Chinese economische vooruitzichten zien er opnieuw beter uit, terwijl de Verenigde Staten er anderzijds in zullen slagen om de zogenaamde fiscale klip te omzeilen.

Twee derde van de 862 economen die deelnamen aan het onderzoek beschrijven de wereldeconomie als stabiel tot beter. Het is van mei geleden dat het optimisme nog zo groot was.

Twee op vijf van de ondervraagden is echter van mening dat de Europese Unie in 2013 de minst interessante mogelijkheden te bieden heeft.

De wereldeconomie was in anderhalf jaar niet zo gezond als nu, zo blijkt uit een recente Bloomberg Global Poll. De Chinese economische vooruitzichten zien er opnieuw beter uit, terwijl de Verenigde Staten er anderzijds in zullen slagen om de zogenaamde fiscale klip te omzeilen. Twee derde van de 862 economen die deelnamen aan het onderzoek beschrijven de wereldeconomie als stabiel tot beter. Het is van mei geleden dat het optimisme nog zo groot was.Twee op vijf van de ondervraagden is echter van mening dat de Europese Unie in 2013 de minst interessante mogelijkheden te bieden heeft.