Chris Martenson, auteur van PeakProsperity.com en de "Crash Course" Series, verwacht dat een te sterke dollar de winsten van de Amerikaanse bedrijven onder druk zal zetten. Die bedrijfsresultaten zijn momenteel goed voor ongeveer 11% van het Amerikaans BBP.

Historisch gezien is dat maar 6%, zodat een forse daling als gevolg van het opduiken van een recessie niet uitgesloten is. De wereldeconomie dreigt volgens Martenson opnieuw in een recessie te belanden, waarbij de recessiesignalen momenteel steeds sterker worden.

Chris Martenson, auteur van PeakProsperity.com en de "Crash Course" Series, verwacht dat een te sterke dollar de winsten van de Amerikaanse bedrijven onder druk zal zetten. Die bedrijfsresultaten zijn momenteel goed voor ongeveer 11% van het Amerikaans BBP. Historisch gezien is dat maar 6%, zodat een forse daling als gevolg van het opduiken van een recessie niet uitgesloten is. De wereldeconomie dreigt volgens Martenson opnieuw in een recessie te belanden, waarbij de recessiesignalen momenteel steeds sterker worden.