Daarmee werd de uptrend in het 150-daags moving average in de index doorbroken. Het gemiddelde van de MSCI AC World Index begon op 13 mei te dalen, waardoor een stijging van meer dan een jaar werd afgebroken.

Volgens Worth is daarmee duidelijk geworden dat de rally die in maart 2009 werd opgestart, is beëindigd. De MSCI AC World Index is sinds april met 13% gedaald als gevolg van de vrees dat China de monetaire teugels gaat aantrekken op een moment dat de Europese schuldencrisis aan uitzaaiing toe was.

Venezuela's IBC Index en de Griekse Athens Stock Exchange General Index zijn tot dusver de slechtst presterende beursindices, met verliezen van respectievelijk 44% en 40% in dollartermen.

Andere beurzen zullen volgens Worth dit voorbeeld gaan volgen, hij beschouwt het 150-daags gemiddelde als een "the smoothing mechanism" om bear of bull markets te voorspellen. De MSCI AC World Index kan tegen het einde van dit jaar terugvallen tot 255 tot 285 punten.

Daarmee werd de uptrend in het 150-daags moving average in de index doorbroken. Het gemiddelde van de MSCI AC World Index begon op 13 mei te dalen, waardoor een stijging van meer dan een jaar werd afgebroken. Volgens Worth is daarmee duidelijk geworden dat de rally die in maart 2009 werd opgestart, is beëindigd. De MSCI AC World Index is sinds april met 13% gedaald als gevolg van de vrees dat China de monetaire teugels gaat aantrekken op een moment dat de Europese schuldencrisis aan uitzaaiing toe was. Venezuela's IBC Index en de Griekse Athens Stock Exchange General Index zijn tot dusver de slechtst presterende beursindices, met verliezen van respectievelijk 44% en 40% in dollartermen. Andere beurzen zullen volgens Worth dit voorbeeld gaan volgen, hij beschouwt het 150-daags gemiddelde als een "the smoothing mechanism" om bear of bull markets te voorspellen. De MSCI AC World Index kan tegen het einde van dit jaar terugvallen tot 255 tot 285 punten.