Sarah Friar, bij Goldman Sachs analist technologieaandelen, is van mening dat dit een negatieve invloed zal hebben op de resultaten van de technologiebedrijven. Friar keek daarbij naar de resultaten geboekt tijdens voorgaande tornooien.

In het kwartaal waarin drie van de vijf laatste World Cups vielen, vielen de winsten van de technologieaandelen uit de Standard & Poor's 500 tegen. Het tweede kwartaal was anderzijds maar zelden een tegenvaller in jaren dat er geen voetbal was.

Volgens Friar zijn de technologiebedrijven al kwetsbaar voor tegenvallende resultaten wegens de macro-economische omstandigheden en wegens valutaschommelingen. Dat effect lijkt door de Wereldbeker nu nog eens versterkt te worden.

Sarah Friar, bij Goldman Sachs analist technologieaandelen, is van mening dat dit een negatieve invloed zal hebben op de resultaten van de technologiebedrijven. Friar keek daarbij naar de resultaten geboekt tijdens voorgaande tornooien. In het kwartaal waarin drie van de vijf laatste World Cups vielen, vielen de winsten van de technologieaandelen uit de Standard & Poor's 500 tegen. Het tweede kwartaal was anderzijds maar zelden een tegenvaller in jaren dat er geen voetbal was. Volgens Friar zijn de technologiebedrijven al kwetsbaar voor tegenvallende resultaten wegens de macro-economische omstandigheden en wegens valutaschommelingen. Dat effect lijkt door de Wereldbeker nu nog eens versterkt te worden.