Zowel de industriële productie als andere belangrijke indicatoren geven aan dat het groeitempo aan het vertragen is, hoewel een sterke vastgoedmarkt en een herstel van de export sterke steunpilaren blijven.

Voor dit jaar wordt nog steeds gerekend op een groei van het BBP met 9,50%, volgend jaar zou de groei nog 8,50% kunnen bedragen. De Wereldbank geeft echter toe dat de risico's vooral aan de onderzijde liggen.

Over het eerste kwartaal groeide de economie met 11,90%, maar dat tempo zal volgens de Wereldbank in de komende kwartalen niet gehandhaafd kunnen worden.

Ook de maatregelen die de Chinese regering heeft genomen om de groei af te remmen, gaan effect hebben. Met name de tweede helft van dit jaar zal een wat tragere groei te zien geven.

Ardo Hansen, hoofdeconoom bij de Wereldbank, waarschuwde op zijn beurt eveneens dat de vastgoedsector dreigt oververhit te raken, met alle mogelijke gevolgen van dien.

Zowel de industriële productie als andere belangrijke indicatoren geven aan dat het groeitempo aan het vertragen is, hoewel een sterke vastgoedmarkt en een herstel van de export sterke steunpilaren blijven. Voor dit jaar wordt nog steeds gerekend op een groei van het BBP met 9,50%, volgend jaar zou de groei nog 8,50% kunnen bedragen. De Wereldbank geeft echter toe dat de risico's vooral aan de onderzijde liggen. Over het eerste kwartaal groeide de economie met 11,90%, maar dat tempo zal volgens de Wereldbank in de komende kwartalen niet gehandhaafd kunnen worden. Ook de maatregelen die de Chinese regering heeft genomen om de groei af te remmen, gaan effect hebben. Met name de tweede helft van dit jaar zal een wat tragere groei te zien geven. Ardo Hansen, hoofdeconoom bij de Wereldbank, waarschuwde op zijn beurt eveneens dat de vastgoedsector dreigt oververhit te raken, met alle mogelijke gevolgen van dien.