De economische crisis kan echter veel verder reiken dan alleen maar Europa, ook Centraal-Azië en Zuid-Amerika kunnen er de gevolgen van gaan ondervinden. Andrew Burns, econoom bij de Wereldbank, is er van overtuigd dat de groei in het tweede kwartaal is tegengevallen.

Voor sommige landen sluit hij soms een negatieve groei niet uit. Ook het Internationaal Monetair Fonds heeft al gewaarschuwd voor de groeiende gevaren die de wereldeconomie bedreigen. Daar komt nog eens bovenop dat de politici maar een beperkte ruimte hebben om de groei te stimuleren.

Volgens Burns zijn de overheidsuitgaven in Europa, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk momenteel ontoelaatbaar hoog. Zonder orde op zaken gesteld, dreigen de beleggers hun vertrouwen kwijt te raken. Zo zal er uiteindelijk minder kapitaal beschikbaar voor de financiering van overheden.

De economische crisis kan echter veel verder reiken dan alleen maar Europa, ook Centraal-Azië en Zuid-Amerika kunnen er de gevolgen van gaan ondervinden. Andrew Burns, econoom bij de Wereldbank, is er van overtuigd dat de groei in het tweede kwartaal is tegengevallen. Voor sommige landen sluit hij soms een negatieve groei niet uit. Ook het Internationaal Monetair Fonds heeft al gewaarschuwd voor de groeiende gevaren die de wereldeconomie bedreigen. Daar komt nog eens bovenop dat de politici maar een beperkte ruimte hebben om de groei te stimuleren. Volgens Burns zijn de overheidsuitgaven in Europa, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk momenteel ontoelaatbaar hoog. Zonder orde op zaken gesteld, dreigen de beleggers hun vertrouwen kwijt te raken. Zo zal er uiteindelijk minder kapitaal beschikbaar voor de financiering van overheden.