Die Wereldbank waarschuwt op zijn beurt dat we ons moeten voorbereiden op volgende crisis en die zal een gevolg zijn van overdrijving op de vastgoedmarkten. De angel in het verhaal is een mogelijke stijging van de rente ergens in de tweede helft van dit jaar. Zo'n rentestijging zal als katalysator dienst doen voor de komende crisis.

Volgens Kaushik Basu, hoofdeconoom van de Wereldbank zijn de problemen geenszins van de baan. De vastgoedprijzen bevinden zich in een aantal landen ver boven het historisch gemiddelde en wanneer de rente inderdaad begint te stijgen, kan dit catastrofale gevolgen hebben.

Die Wereldbank waarschuwt op zijn beurt dat we ons moeten voorbereiden op volgende crisis en die zal een gevolg zijn van overdrijving op de vastgoedmarkten. De angel in het verhaal is een mogelijke stijging van de rente ergens in de tweede helft van dit jaar. Zo'n rentestijging zal als katalysator dienst doen voor de komende crisis. Volgens Kaushik Basu, hoofdeconoom van de Wereldbank zijn de problemen geenszins van de baan. De vastgoedprijzen bevinden zich in een aantal landen ver boven het historisch gemiddelde en wanneer de rente inderdaad begint te stijgen, kan dit catastrofale gevolgen hebben.