De Wereldbank verlaagde de groeiprognoses voor de wereldeconomie en dat is natuurlijk geen goed nieuws. Voor 2013 wordt nu nog een wereldwijde groei van het BBP met 2,40% verwacht, waar in juni van vorig jaar door diezelfde Wereldbank nog werd uitgegaan van een groei met 3%.

De vraag is nu wat de Europese Centrale Bank zal doen. Op de meeting van afgelopen week gaf president Mario Draghi geen hint met betrekking tot een volgende renteverlaging. Toch verwachten de meeste analisten dat de basisrente in Europa nog 1x naar omlaag zal gaan.

De Wereldbank verlaagde de groeiprognoses voor de wereldeconomie en dat is natuurlijk geen goed nieuws. Voor 2013 wordt nu nog een wereldwijde groei van het BBP met 2,40% verwacht, waar in juni van vorig jaar door diezelfde Wereldbank nog werd uitgegaan van een groei met 3%. De vraag is nu wat de Europese Centrale Bank zal doen. Op de meeting van afgelopen week gaf president Mario Draghi geen hint met betrekking tot een volgende renteverlaging. Toch verwachten de meeste analisten dat de basisrente in Europa nog 1x naar omlaag zal gaan.