De wereldeconomie zou dit jaar met 2,90% krimpen, waar in maart nog maar werd uitgegaan van een krimp met 1,70%. Voor volgend jaar wordt nu een groei met 2% in plaats van met 2,30% verwacht.

De Wereldbank rekent vanaf de tweede helft van dit jaar op een economisch herstel, maar dat zal minder uitgesproken zijn dan het geval is na een gewone recessie. Een probleem is vooral dat de werkloosheid nog gaat toenemen.

In de eurozone zou de economie dit jaar met 4,50% krimpen, waar drie maanden geleden nog maar een krimp met 2,70% werd vooropgesteld. De Japanse economie zou met 6,80% in plaats van 5,30% krimpen, de Amerikaanse met 3% in plaats van met 2,40%.

De wereldeconomie zou dit jaar met 2,90% krimpen, waar in maart nog maar werd uitgegaan van een krimp met 1,70%. Voor volgend jaar wordt nu een groei met 2% in plaats van met 2,30% verwacht. De Wereldbank rekent vanaf de tweede helft van dit jaar op een economisch herstel, maar dat zal minder uitgesproken zijn dan het geval is na een gewone recessie. Een probleem is vooral dat de werkloosheid nog gaat toenemen. In de eurozone zou de economie dit jaar met 4,50% krimpen, waar drie maanden geleden nog maar een krimp met 2,70% werd vooropgesteld. De Japanse economie zou met 6,80% in plaats van 5,30% krimpen, de Amerikaanse met 3% in plaats van met 2,40%.