De grondstoffen werden opnieuw duurder in reactie op de verzwakking van de koers van de dollar naar aanleiding van een verdere verruiming van de Amerikaanse monetaire politiek. De FED gaat nogmaals voor 600 miljard dollar aan overheidsobligaties terugkopen.

Wang Zheng, chief investment officer bij Jingxi Investment Management Co. in Shanghai, is van mening dat de FED wat de verruiming van de monetaire politiek niet teleurstelde.

Onder andere steenkoolproducenten Shenhua Energy Co en Zhongjin Gold Corp lagen in Shanghai goed op koers. De Shanghai Composite Index bereikte het hoogste niveau sinds 16 april.

De grondstoffen werden opnieuw duurder in reactie op de verzwakking van de koers van de dollar naar aanleiding van een verdere verruiming van de Amerikaanse monetaire politiek. De FED gaat nogmaals voor 600 miljard dollar aan overheidsobligaties terugkopen. Wang Zheng, chief investment officer bij Jingxi Investment Management Co. in Shanghai, is van mening dat de FED wat de verruiming van de monetaire politiek niet teleurstelde. Onder andere steenkoolproducenten Shenhua Energy Co en Zhongjin Gold Corp lagen in Shanghai goed op koers. De Shanghai Composite Index bereikte het hoogste niveau sinds 16 april.