Die ECB heeft zowat het onmogelijke geprobeerd om het geld in het systeem opnieuw aan het rollen te krijgen, tot dusver zonder veel succes. Zelfs het introduceren van negatieve rentevoeten heeft de banken er niet toe kunnen brengen om meer geld te lenen aan de bedrijven.

De cijfers in verband met de werkloosheid in Griekenland spreken in dat verband boekdelen. De werkloosheidsgraad in het land bedraagt 26,70%, de jeugdwerkloosheid 56,80%. Meer dan 67% van de werkloze Grieken zit al meer dan een jaar zonder werken. Maar ook in de eurozone is de werkloosheidsgraad met 11,80% ongemeen hoog, het recordpercentage van 12% ligt binnen handbereik.

Die ECB heeft zowat het onmogelijke geprobeerd om het geld in het systeem opnieuw aan het rollen te krijgen, tot dusver zonder veel succes. Zelfs het introduceren van negatieve rentevoeten heeft de banken er niet toe kunnen brengen om meer geld te lenen aan de bedrijven. De cijfers in verband met de werkloosheid in Griekenland spreken in dat verband boekdelen. De werkloosheidsgraad in het land bedraagt 26,70%, de jeugdwerkloosheid 56,80%. Meer dan 67% van de werkloze Grieken zit al meer dan een jaar zonder werken. Maar ook in de eurozone is de werkloosheidsgraad met 11,80% ongemeen hoog, het recordpercentage van 12% ligt binnen handbereik.