De waarschuwing moet worden bekeken tegen de achtergrond van een recordbedrag aan leningen dat de Chinese banken dit jaar gaan toestaan. Dat bedrag zou oplopen tot 1,27 miljard dollar.

Louis Kuijs, hoofdeconoom bij de Wereldbank en China-specialist, is van mening dat de regering in Beijing er op moet toezien dat de kredieten een juiste bestemming krijgen en niet voor speculatieve doeleinden wordt aangewend.

De Shanghai Composite Index is dit jaar al met 72% gestegen nadat de Chinese regering een stimuleringsplan met een waarde van 4000 miljard yen of 586 miljard dollar goedkeurde.

Goldman Sachs verwacht dat de Chinese regering voor de tweede keer dit jaar haar monetaire politiek gaat verstrakken, dit om te voorkomen dat er te veel geld richting speculatieve doeleinden gaat vloeien.

De waarschuwing moet worden bekeken tegen de achtergrond van een recordbedrag aan leningen dat de Chinese banken dit jaar gaan toestaan. Dat bedrag zou oplopen tot 1,27 miljard dollar. Louis Kuijs, hoofdeconoom bij de Wereldbank en China-specialist, is van mening dat de regering in Beijing er op moet toezien dat de kredieten een juiste bestemming krijgen en niet voor speculatieve doeleinden wordt aangewend. De Shanghai Composite Index is dit jaar al met 72% gestegen nadat de Chinese regering een stimuleringsplan met een waarde van 4000 miljard yen of 586 miljard dollar goedkeurde. Goldman Sachs verwacht dat de Chinese regering voor de tweede keer dit jaar haar monetaire politiek gaat verstrakken, dit om te voorkomen dat er te veel geld richting speculatieve doeleinden gaat vloeien.