Het schaduwbankieren is in zo ondoorzichtig geworden dat niemand nog weet wie er wel en wie er niet bij betrokken is. Het zou in totaal gaan om een bedrag van 160% van het BBP, waarbij er in het hele systeem heel wat pijnpunten zijn die niet altijd gedecteerd kunnen worden.

Fitch Ratings waarschuwde deze week dat de omvang van de kredietverstrekking in de Chinese economie zo'n verontrustende vormen heeft aangenomen dat het moeilijk wordt om er nog een uitweg uit te vinden. Hoopgevend volgens Timmer is wel dat China zich bewust is van het probleem en probeert om er iets aan te doen.

Het schaduwbankieren is in zo ondoorzichtig geworden dat niemand nog weet wie er wel en wie er niet bij betrokken is. Het zou in totaal gaan om een bedrag van 160% van het BBP, waarbij er in het hele systeem heel wat pijnpunten zijn die niet altijd gedecteerd kunnen worden. Fitch Ratings waarschuwde deze week dat de omvang van de kredietverstrekking in de Chinese economie zo'n verontrustende vormen heeft aangenomen dat het moeilijk wordt om er nog een uitweg uit te vinden. Hoopgevend volgens Timmer is wel dat China zich bewust is van het probleem en probeert om er iets aan te doen.