De economie van vandaag bedreigt onze toekomst, zoals uit de titel van de documentaire al vermoed kan worden. Met de "Four Horsemen" worden uiteraard de vier ruiters van de Apocalyps bedoeld, de figuren die volgens de bijbel het einde der tijden komen aankondigen.

De film bezondigt zich echter niet aan blameren van bankiers, politici of wie dan ook, maar maakt wel duidelijk dat het nooit meer 'business as usual' zal worden. Of anders uitgedrukt: de wereld zal nooit meer worden zoals hij is geweest, we gaan een heel nieuwe toekomst tegemoet. Of de "Four Horsemen" al dan niet zullen opduiken, zal afhangen van hoe we de huidige problemen aanpakken.

De economie van vandaag bedreigt onze toekomst, zoals uit de titel van de documentaire al vermoed kan worden. Met de "Four Horsemen" worden uiteraard de vier ruiters van de Apocalyps bedoeld, de figuren die volgens de bijbel het einde der tijden komen aankondigen. De film bezondigt zich echter niet aan blameren van bankiers, politici of wie dan ook, maar maakt wel duidelijk dat het nooit meer 'business as usual' zal worden. Of anders uitgedrukt: de wereld zal nooit meer worden zoals hij is geweest, we gaan een heel nieuwe toekomst tegemoet. Of de "Four Horsemen" al dan niet zullen opduiken, zal afhangen van hoe we de huidige problemen aanpakken.