Janet Yellen zal op de juiste manier moeten taperen om een herhaling van de vervelende gebeurtenissen van vorige zomer te voorkomen. In Japan zullen anderzijds bijkomende stimuleringsmaatregelen nodig zijn om te beletten dat de economie opnieuw wegzinkt in een gat. Die extra stimuleringsmaatregelen kunnen weer een shockeffect uitlokken.

In Europa zal het banklandschap dit jaar uitgekuist worden, het zal er op het einde van dit jaar helemaal anders uitzien. China zal in de loop van dit jaar moeten doorgroeien tot een economie die vooral groeit door hervormingen en niet langer door kredietverstrekking. Tenslotte zullen de groeimarkten ingrijpende maatregelen moeten treffen, met als gevolg dat het plaatje daar op het einde van dit jaar er helemaal anders zal uitzien.

Janet Yellen zal op de juiste manier moeten taperen om een herhaling van de vervelende gebeurtenissen van vorige zomer te voorkomen. In Japan zullen anderzijds bijkomende stimuleringsmaatregelen nodig zijn om te beletten dat de economie opnieuw wegzinkt in een gat. Die extra stimuleringsmaatregelen kunnen weer een shockeffect uitlokken. In Europa zal het banklandschap dit jaar uitgekuist worden, het zal er op het einde van dit jaar helemaal anders uitzien. China zal in de loop van dit jaar moeten doorgroeien tot een economie die vooral groeit door hervormingen en niet langer door kredietverstrekking. Tenslotte zullen de groeimarkten ingrijpende maatregelen moeten treffen, met als gevolg dat het plaatje daar op het einde van dit jaar er helemaal anders zal uitzien.