De wereld stond bij de ondergang van Lehman Brothers werkelijk aan de rand van de afgrond, aldus Peer Steinbrueck. 16 september 2008, de dag dat Lehman omviel, was naar eigen zeggen één van de meest dramatische dagen uit zijn politiek leven.

Zelfs de toenmalige Amerikaanse minister van Financiën Robert Rubin kon de Lehman-zaak toen aan Peer Steinbrueck niet uitleggen. De paniek was op dat moment algemeen.

Vanuit de Europese Centrale Bank riepen Axel Weber en Mario Draghi Peer Steinbrueck op om in de Verenigde Staten aan te dringen op de redding van American International Group. De VS kon niet onmiddellijk beloven dat de verzekeraar zou gered worden, maar uiteindelijk gebeurde het toch.

De wereld stond bij de ondergang van Lehman Brothers werkelijk aan de rand van de afgrond, aldus Peer Steinbrueck. 16 september 2008, de dag dat Lehman omviel, was naar eigen zeggen één van de meest dramatische dagen uit zijn politiek leven. Zelfs de toenmalige Amerikaanse minister van Financiën Robert Rubin kon de Lehman-zaak toen aan Peer Steinbrueck niet uitleggen. De paniek was op dat moment algemeen. Vanuit de Europese Centrale Bank riepen Axel Weber en Mario Draghi Peer Steinbrueck op om in de Verenigde Staten aan te dringen op de redding van American International Group. De VS kon niet onmiddellijk beloven dat de verzekeraar zou gered worden, maar uiteindelijk gebeurde het toch.